На фото: у Литві відгукнулися на заклик розмістити в аеропортах ЄС фото Романа Протасевича.

Під час «інтерв’ю» Протасевич «зізнався» в координації протестів у Білорусі та організації масових несанкціонованих акцій тощо.

Окрім того, він заявив, що діяльність опозиційних політиків-утікачів фінансує Литва та Польща, що мета протестів — зруйнувати економіку Білорусі та що він поважає Олександра Лукашенка і вважає його «людиною зі сталевими яйцями».
Батьки хлопця переконані: їхній син зробив ці заяви під примусом. Батько Протасевича в коментарі російському телеканалу «Дождь» заявив, що до Романа не пускають ні адвокатів, ні лікарів. «Те, що каже Роман, — це результат його залякування, результат постійного психологічного, фізичного насильства над ним», — зазначив батько в коментарі AFP.

Також попри видимі ознаки гриму у Романа Протасевича можна помітити сліди від наручників та синці. «Страшно подумати, що з ним робили», — так коментують у соцмережах оприлюднене «інтерв’ю». У білоруському правозахисному центрі «Вясна» також назвали «інтерв’ю» «чистою пропагандою, під якою немає жодної правдивої основи».

Фото зі сторінки у Твіттері Габріеліуса Ландсбергіса.