Дмитро Кулеба та Луїджі Ді Майо.

Як повідомляє «Європейська правда», таку заяву італійський дипломат зробив на спільному брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

Ді Майо зауважив, що зміцнення відносин між Брюсселем і Києвом є дуже важливим для обох сторін. «Я хочу наголосити, що ми поважаємо європейські прагнення України і докладатимемо зі свого боку всіх можливих зусиль для їх підтримки», — сказав Ді Майо.

Крім того, глава італійської дипломатії запевнив, що Рим підтримуватиме проведення реформ в Україні для повної імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

«Ми дуже позитивно ставимось і належним чином оцінюємо реформи, які здійснила Україна, у тому, що стосується співпраці з ЄС. Залишаємось на боці Києва, щоб допомогти йому здійснити ці трансформації, аби в повному обсязі могла запрацювати Угода про асоціацію з ЄС», — сказав він, додавши, що це відповідає інтересам українського народу та економіки.

Окремо дипломат відзначив, що Італія задоволена результатами, які принесли підписання Угоди про асоціацію та запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Фото зі сторінки в Твіттері Д. КУЛЕБИ.