Днями для потреб жителів Малинської громади за сприяння народного депутата України Тетяни Грищенко (на знімку) (фракція «Слуга народу») надійшла субвенція з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у розмірі понад три мільйони гривень.

За ці кошти планується встановити дитячий майданчик та провести вуличне освітлення в селі Баранівка Пиріжківського старостинського округу, а також виконати капітальний ремонт коридорів та спортмайданчика Луківської ЗОШ І—ІІІ ступенів. Частина коштів буде спрямована й на покращення медичного обслуговування населення. Так, зокрема, придбають медобладнання для потреб Луківського фельдшерського пункту: електрокардіограф, гематологічний аналізатор крові, аналізатор сечі, щоб жителі одного з найвіддаленіших старостинських округів громади мали змогу зробити аналізи швидко і вчасно та отримати призначення лікаря на місці, не виїжджаючи з села. А для КНП «Малинська міська лікарня» міської ради закуплять п’ять моніторів пацієнта — медичних апаратів, що використовуються для відстежування стану та життєдіяльності хворих у важкому стані і після операцій.

— Завдяки цій субвенції нам вдасться дещо покращити й оживити наші заклади освіти та медицини, повернути людей до цивілізації, — зазначила Тетяна Грищенко. — Сьогодні це вкрай важливі питання, адже до мене під час візитів у ці старостинські округи зверталися люди, порушуючи такі наболілі проблеми. Тому і ремонт школи в Луках, де навчаються понад 100 дітей із п’яти населених пунктів, і вуличне освітлення, і майданчик у Баранівці, і оснащення Луківського сільського ФАПу сучасним медобладнанням покращить добробут земляків і дасть змогу їм отримати якісне, швидке та зручне медобстеження й лікування на місці. Бо ж і в селах людям повинно бути комфортно та зручно, — підсумувала народна обраниця.

Житомирська область.