Зусібіч вони притулилися до менших гір, які повільно «зійшли» на долину, ніби просячи дозволу на це у високих полонин — Стой і тризубчатий Великий Верх... Звідти, з грудей величних і гордовитих вершин, з-під самої небесної висі вириваються і стрімко несуть студену воду численні струмки-потічки, які трохи нижче зливаються у швидкоплинну річку Боржаву, що далі впадає в Тису, а та — у Дунай... А належить нині це село до Керецьківської об’єднаної територіальної громади Хустського району Закарпаття.

Тут виросло не одне покоління, зокрема, трударів-лісорубів, котрі, гуртуючись у десятки бригад, роками виїжджали на лісові простори Сибіру працювати по сім-вісім місяців поспіль. А звідти привозили чималі тяжко зароблені гроші, щоб вибудовувати вдома сучасні великі обшаря-садиби, розвивати село й давати дорогу дітям у велике життя... Одне слово, Березники, засновані колись, як свідчать легенди, утікачами від гніту панів, зуміли за століття стати великим і пишним селом. І саме цим, незважаючи на постковід й інші перепони, село й хотіло похвалитися, запросивши до себе на велике християнське свято — Вознесіння Господнє — гостей.

На запрошення березнян привітати їх зі святом приїхали виконувач повноважень голови Закарпатської облради Андрій Шекета, керуюча справами облради Мирослава Ливч та народний депутат України Михайло Лаба, багато гостей із сусідніх сіл.

У день іменин у центрі Березників розгорнули велику сцену, з якої лунали виступи колективів односельчан: від наймолодших вихованців дитсадків, до учнів музичних гуртків та колективів народної творчості.

До слова запросили гостей. Березнян і учасників свята сердечно привітали Андрій Шекета, Мирослава Ливч та Михайло Лаба. Відзначалося, що чимало робить для односельчан староста Березників Володимир Предко, велику участь у духовному розвитку населеного пункту бере тутешній священик отець Георгій Роман. Під час урочистої частини голова Керецьківської ОТГ Михайло Мушка нагородив найактивніших жителів громади почесними відзнаками.

...А свято тривало й веселилося, посилаючи музичні та пісенні дарунки і жителям села, і високим полонинам Стой, Великий Верх та їхнім побратимам...

На знімку: гостей вітає голова Керецьківської ОТГ Михайло Мушка.

Фото надано прес-службою обласної ради.