Як повідомила газета «Катімеріні», глава уряду заявив, що настав час заохотити тих громадян, які пройшли вакцинацію. Для країни зараз особливо важливо, щоб від поширення коронавірусу були захищені молоді люди, які найбільше спілкуються між собою. Тому одразу після першого щеплення молодим людям, від 18 до 25 років, видадуть пластикову карту, на яку попередньо буде покладено суму в розмірі 150 євро. Нею можна буде розплачуватися за квитки на літак чи корабель, готельне резервування, квитки в кіно, театр, музеї і навіть на концерти. При цьому її власники отримують право на позачергове обслуговування. 

Презентуючи freedom pass, Кіріакос Міцотакіс наголосив, що «це виплата боргу молоді за її терпіння і сталість». А також стимул для тих, хто ще не прийшов на щеплення. «Що більше в країні буде захищених від вірусу, то менше він буде поширюватися», - звернувся прем'єр до молодих людей. 

Міністр держави й цифрового урядування Кірьякос Пієрракакіс повідомив, що «отримати карту можуть ті, хто народився в період з 1996-го по 2003 рік. На ній уже буде сума в розмірі 150 євро. Коли людина пройде вакцинацію і подасть заявку на одержання карти, то протягом дня одразу видадуть її. Дізнатися, де приймають оплату за картою freedom pass, можна на урядовому сайті gov.gr».

А його заступник Акіс Скертсос повідомив, що певний спад заражень породжує неправильне відчуття безпеки й самозаспокоєності, особливо в молодих людей. «Так, ми перевищили вісім мільйонів щеплень, а це означає, що понад 4,7 мільйона громадян уже отримали першу дозу вакцини. А майже 3,6 мільйона людей повністю пройшли вакцинацію. Тому так важливо заохотити їх за це».