Її разом із картиною Піта Мондріана «Вітряний млин» викрали з Національної художньої галереї в Афінах.

Це сталося 9 січня 2012 року. Тоді два грабіжники зламали не дуже надійні алюмінієві двері, а один з них упевнено пройшов до зали й вирізав з рам два полотна. Очевидно, він одержав замовлення саме на картину Пікассо, яка в 2012-му оцінювалася в 16,5 мільйона євро.

Тільки цього року правоохоронцям удалося вийти на грабіжника. Ним виявився 49-літній житель міста Порто Рафті, який на допитах зізнався в крадіжці картин і погодився показати місце, де їх сховав. Для схованки він вибрав непримітну печеру в ущелині району Кератеа, за 50 кілометрів від Афін.

Як повідомила газета Proto Thema, Картина Піта Мондріана пошкоджена й буде передано в руки реставраторів. Її голландський художник написав ще в 1905 році. В 1963-му полотно для своєї колекції купив грецький мільйонер Александрос Паппас, а потім подарував Національній галереї, де його виставили на загальний огляд.

«Жіноча голова» була написана Пабло Пікассо в 1939 році. В 1949-му він подарував картину грецькому народові, відзначивши, що це його особливий знак подяки всім грекам за героїчний опір фашистам.

На прес-конференції в Афінах міністр культури Ліна Мендоні подякувала співробітникам поліції за розкриття «злочину століття» і повідомила, що невдовзі картини знову можна буде побачити в Національній художній галереї.