ЗМІ зазначають, що всіх заарештованих підозрюють у різних злочинах (від вимагання хабарів до зловживання службовим становищем), скоєних наприкінці минулого року та в першій половині нинішнього за колишнього мера Загреба Мілана Бандича. 

Новий мер Томіслав Томашевич заявив, що нова міська адміністрація всіляко сприяє правоохоронним органам і прагнутиме до повної прозорості не тільки у своїй роботі, а й у діяльності всіх міських служб, компаній і інституцій, підпорядкованих їй. 

Газета Vecernji list повідомляє, що серед затриманих і генеральний директор Хорватського радіо й телебачення (HRT) Казимир Бачич, який у хабарництві та інших порушеннях закону не помічений, але його намагаються обвинуватити в тому, що він від імені HRT підписав невигідний для цієї організації договір з підприємством, котре виготовляє звичайні лампи освітлення. Слідство розбиратиметься -- є в цьому склад умисного злочину чи директор машинально поставив свій підпис під документом, який йому «підсунули» господарники. 

Муніципальні вибори в Хорватії відбулися 30 травня цього року. На них новим мером столиці було обрано 39-річного лідера руху "Зелена дія" Томіслава Томашевича. Ще в ході своєї передвиборної кампанії він заявив: «За час усього свого політичного життя я боровся за це місто, я обстоював його інтереси, його майбутнє. Я повставав проти кабальних угод, котрі намагалися йому нав'язати, проти рішень, які мали важкі наслідки для Загреба, міста, яке дехто з колишньої влади використовував як банкомат».