Кабінет Міністрів України ухвалив Концепцію державної цільової регіональної програми розвитку Українського Придунав’я (Одеська область) на 2014—2017 рр. Її мета — формування економічної сфери й забезпечення сталого розвитку регіону. 
Серед головних питань, які буде вирішено в рамках реалізації програми, експерти виділяють удосконалення водного й наземного транспортного комплексів, розвиток енергосистеми й системи газопостачання, а також забезпечення водопостачання й водовідводу. Крім того, у документі закріплено низку заходів щодо поліпшення екологічної безпеки регіону й задоволення потреб населення в якісних освітніх і медичних послугах. 
У межах удосконалення морегосподарської і транспортної інфраструктури програма передбачає реалізацію проекту зі створення глибоководного суднового ходу на річці Дунай. Також заплановані будівництво поромних комплексів для розвитку нових річкових шляхів сполучення між Румунією та Україною й модернізація залізничної інфраструктури на дистанції Ізмаїл—Одеса. 
Для розвитку енерго- і газопостачання в програмі заплановано будівництво об’єктів альтернативної енергетики та реконструкцію ліній електропередач і підстанцій, а також будівництво магістральних і підвідних газопроводів. 
Проблеми з водопостачанням і водовідводом планується вирішувати шляхом модернізації систем, продовження будівництва Кілійського, Татарбунарського й Суворовського водопроводів, а також за рахунок монтажу нових і реконструкції старих дренажних систем. 
У сфері екологічної безпеки концепція програми передбачає впровадження нових технологічних систем моніторингу поверхневих вод ріки Дунай, реконструкцію гідротехнічних споруд, а також реабілітацію територій, забруднених пестицидами, і утилізацію токсичних засобів захисту рослин. 
За оцінками фахівців і розробників документа, у результаті його реалізації Україна зможе зміцнити свій статус транзитної морської держави, а також збільшити інвестиційну привабливість субрегіону. Зокрема, згідно з прогнозами експертів, щорічний обсяг капітальних інвестицій зросте на 10—15%; обсяг переробки вантажів портами української частини Придунав’я — на 20—25%, а загальний рівень вантажоперевезень — не менш як на 25%. Та головне: повноцінна реалізація програми дасть змогу створити близько 5 тис. робочих місць у регіоні.