Про це повідомив народний депутат від «Слуги народу» Арсеній Пушкаренко (на знімку), відкриваючи нове відділення в Овручі Житомирської області.

«Лікар і медичний працівник — це не професія. Це покликання і місія. І, на моє глибоке переконання, так, як останніми роками держава і влада дбають про вас і медичну інфраструктуру, то з вашого боку — це волонтерство», — зазначив парламентарій, звертаючись до лікарів.

Відкриваючи відділення, влада показує, як дбає і розбудовує медичну інфраструктуру, додав Арсеній Пушкаренко. Власне, у всіх 200 опорних лікарнях, які є в Україні, за програмою Президента «Велике будівництво» буде реконструйовано або побудовано (і переважно цього року введено в дію) схожі нові сучасні приймальні відділення.

«Сьогодні фактично переломний момент для української медицини: або ми усвідомимо роль та працю медиків і створюватимемо таку інфраструктуру, яку побачили, приймаючи нове приймальне відділення. Або через 5—10 років у нас не буде медичної системи і не буде охорони здоров’я», — резюмував народний обранець.