Директор музею Тетяна Ткаченко-Суханова, голова обласної ради Сергій Шульга, директор департаменту культури та туризму ОДА Уляна Соколенко, генеральний консул Китайської Народної Республіки в Одесі Сун Ліцюнь та радник голови облради Микола Цуканов під час відкриття виставки.

Експозиція розгорнута в рамках циклу заходів просвітницького характеру, які знайомлять з історією, побутом та культурними традиціями цієї країни і показують досягнення Китаю у боротьбі з бідністю. Виставка дає можливість здійснити цікаву подорож у сучасний Китай, зануритися в історію його розвитку на шляху до однієї з найрозвиненіших на сьогодні країн світу.

Із неординарною подією кропивничан привітали генеральний консул Китайської Народної Республіки в Одесі Сун Ліцюнь і голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга.

На думку співорганізаторів виставки, ознайомлення з культурою Китаю та її популяризація в Україні сприяють зміцненню міждержавних зв’язків, обміну досвідом, розширюють світогляд українців, збагачують їхнє уявлення про життя китайського народу.

«Сподіваємося, що в подальшому ми зможемо представити Кіровоградщину в Китайській Народній Республіці», — зазначив під час презентації Сергій Шульга і запросив генконсула КНР на найбільшу в Україні агропромислову виставку «АгроЕкспо», яка традиційно відбувається у Кропивницькому восени.

Організатор фотовиставки — Генеральне консульство Китайської Народної Республіки, співорганізатори — Музей мистецтв (директор Тетяна Ткаченко-Суханова) і радник голови обласної ради Микола Цуканов. Вона триватиме протягом двох тижнів. Дізнатися більше про Піднебесну можна, відвідавши інші освітні заходи Музею мистецтв, на сайті та на ютуб-каналі закладу.

P.S. Китайські гості також відвідали галерею «Єлисаветград», де ознайомилися з роботами учасників Всеукраїнського конкурсу «Щаслива дитина — квітуча Україна» та обговорили можливість проведення в галереї виставки творів фотографів і художників із КНР.

Фото з офіційного сайту обласної ради.