Працівників комунального підприємства, що здійснює в Одесі водопостачання і водовідведення, було викрито в незаконному отриманні з бюджету й витрачанні півтора мільйона гривень.

Чиновники отримували гроші у вигляді субвенції. Кошти повинні були піти на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги водопостачання й водовідведення населенню, що виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості послуг тарифам, які затверджувалися й узгоджувалися відповідними органами державної влади та місцевого самоврядування.

Керівники комунального підприємства, фактично не маючи кредиторської заборгованості перед організаціями — постачальниками води й електроенергії, вступили у злочинну змову з їхніми посадовими особами й надали територіальній комісії з погашення заборгованості підприємств при Одеській облдержадміністрації акти звіряння, у яких вказали неправдиві дані.

Під час слідчих дій правоохоронці повністю довели провину порушників. Матеріали кримінального провадження направлено до суду, котрий і прийме остаточне рішення.

Одеса.