Про це пише видання Reuters.

Досі рекордним був 2002 рік, коли в Східній Німеччині з берегів вийшли Ельба та Дунай: тодішню високу воду назвали «повінню віку». Вона обійшлася державі у 4,5 млрд євро страхових виплат.

Втрати від нинішньої німецької катастрофи, приміром, бостонська аналітична компанія AIR Worldwide оцінила в понад 5 млрд євро. А, за даними Німецького об’єднання страхових компаній, компенсація за збитки, спричинені повінню, сягає за позначку 5 млрд євро.

Величезні суми належить сплатити за підприємства та окремі споруди, застраховані на мільйони євро. Також масштабних втрат зазнали німецькі залізниці — приблизно 1,3 млрд євро!

А, приміром, тільки тим, хто застрахував свої автомобілі, доведеться сплатити компенсації у розмірі майже 200 млн євро. Адже під час негоди пошкоджені або стали не-придатними для використання майже 40 тисяч авто.

Загалом, за словами глави об’єднання страхових компаній ФРН Йорга Асмуссена, «2021 рік з його ураганами, повенями, зливами та градом, ймовірно, стане для Німеччини гіршим з 2002-го», коли страхові виплати за 12 місяців становили 10,9 млрд євро.

Нині йдеться про компенсації для тих, хто був далекоглядним і застрахувався, як то кажуть, на всі випадки життя, принаймні від несподіванок природних катаклізмів. А це далеко не всі мешканці постраждалих регіонів. Приміром, якщо від ураганів і граду господарі здебільшого страхують свої помешкання, то від повеней і дощів — це лише 46% жителів підтоплених регіонів.

Тим часом

На місці вибуху в хімпарку Леверкузена рятувальники знайшли тіла ще трьох осіб, яких раніше вважали зниклими безвісти. Про це повідомили прокуратура та поліція Кельна, інформує DW. Таким чином, кількість жертв техногенної катастрофи сягнула п’яти. Двох осіб усе ще розшукують, повідомила прокуратура. Нагадаємо, що напередодні поліція розпочала розслідування на місці вибуху в хімічному парку в західнонімецькому Леверкузені.

Берлін.