Що це так, підтверджує такий факт: з 1 липня — початку роботи обласної митниці у форматі єдиної юридичної особи Держмитслужби — по 31 липня поточного року оформлено 2 797 транспортних засобів та сплачено майже 92 млн грн податків та зборів.

Також у першу п’ятірку за оформленням «євроблях» входять: Київська митниця — 1 539 авто, Одеська — 1 487 машин, Чернівецька — 1 455 авто та Львівська — 804.

Загалом за півтора місяця з дня набрання чинності законів України № 1402-ІХ та № 1403-ІХ (з 15 червня по 31 липня поточного року) оформлено 3 646 «євроблях» і сплачено громадянами до державної скарбниці 122 млн грн митних платежів.

За інформацією Держмитслужби, за півтора місяця у всій митній системі оформлено понад 17 тисяч авто на єврономерах та сплачено понад 600 млн грн податків та зборів.

Варто нагадати, що з 15 червня — дня набрання чинності зазначених вище законів України — власники так званих євроблях мають тимчасову можливість здійснити спрощене митне оформлення своїх транспортних засобів та сплатити меншу суму платежів.

Також у прес-службі Закарпатської митниці звертають увагу наших читачів, що зазначений порядок діє тимчасово!

З детальною інформацією щодо деяких положень та алгоритму виконання громадянами зазначених законів можна ознайомитися тут: https://bit.ly/2ScHkCx.

Відеоінструкція з декларування авто на єврономерах в особистому кабінеті: https://bit.ly/3fav1yB.

Закарпатська область.