Днями героїнею мало не більшості німецьких ЗМІ стала жінка, котра впродовж двох місяців носила в гаманці лотерейний білет, на який під час літнього розіграшу в Баварії випав джек-пот у розмірі майже 33 млн євро!

А по гроші не приходила, оскільки взагалі забула перевірити свій білет. Представники комітету Lotto Bayern стверджують, що цей виграш — другий за величиною за всю 75-річну історію лотереї. Власницею астрономічної суми виявилась 45-річна домогосподарка з регіону Нижня Франконія.

Цей знаковий розіграш відбувся дев’ятого червня: фрау вдало закреслила цифри в лотереї «6 із 49». І відтоді «золотий» білет лежав у її гаманці. Жінка виявила його лише тоді, коли вирішила зіграти ще раз і потягнулася за грошима, щоб купити новий білет.

Про нову мільйонершу відомо лише те, де вона мешкає, і те, що у неї є чоловік та неповнолітня дитина. Решту даних Lotto Bayern не повідомляє з огляду на її особисту безпеку. До того ж сама переможниця побажала залишитися анонімною, оскільки й досі не може оговтатися від подарунку долі. Точна сума виграшу становить 32 842 219,80 євро. Організатори лотереї зазначили, що баварка стала єдиною у цій федеральній землі, кому вдалося вгадати шість цифр, а також ще й суперчисло.

Жінка після такого запаморочливого сюрпризу відмовилася від подальшої гри в лотерею, заявивши, що отриманої суми вистачить для усієї її родини. А гроші вона має намір інвестувати в оптимізацію способу життя для себе і своєї сім’ї.

«Здорове харчування, більше часу для спорту на свіжому повітрі та відповідальне ставлення до довкілля», — таким бачить своє подальше життя переможниця лотереї.

Передусім вона хоче побудувати будинок, котрий зберігатиме природні ресурси. Найімовірніше, це буде щось на зразок «самодостатнього дому» у Вільгельмсгафені, в якому вже півтора року мешкають люди. Його стіни утеплені так, що дають змогу заощаджувати на опаленні, а сонячні панелі забезпечують енергію та нагрівання води. На ділянці поруч жінка має намір розбити «органічний сад».

Берлін.