Водночас Міжнародний олімпійський комітет «надасть їм можливість висловитися», зазначили в комітеті. «Двох тренерів попросили негайно покинути Олімпійське селище, і вони вже це зробили», — йдеться у повідомленні МОК, розміщеному у Твіттері. Також їх зобов’язали залишити Токіо.

5 серпня Крістіна Тимановська дала першу прес-конференцію у Варшаві, куди прибула після того, як Польща запропонувала спортсменці гуманітарну візу. Вона розповіла про причини, що змусили її просити про допомогу в МОК та Японії. Також вона подякувала за допомогу білоруській діаспорі, українським спортсменам, країнам та організаціям, що підтримали її у важкій ситуації. Остаточне рішення, за словами Тимановської, вона ухвалила після дзвінка бабусі, яка їй повідомила, що повертатися не можна. «Можливо, їй хтось зміг передати, що на мене може чекати в Білорусі», — сказала Тимановська.

Також стало відомо, що ще два білоруські спортсмени Яна Максимова, яка виступає в багатоборстві, та її чоловік, легкоатлет Андрій Кравченко, заявили, що залишаться у Німеччині. В Інстаграмі спортсменка розповіла, що її чоловіка відрахували зі збірної Білорусі після того, як він торік у серпні підписав відкритий лист, в якому засуджувалися фальсифікація результатів президентських виборів і насильство з боку силовиків.