Багато років тому частину її приміщень передали ЗОШ № 37. У результаті єдиний в області заклад, що надає освіту учням з порушеннями зору, тісниться у спальному корпусі.

Як розповіли в інтернаті, кількість вихованців постійно зростає, сьогодні тут навчаються понад 250 дітей. «Намагаємося створити належні умови для своїх підопічних, опановувати нові методики, беремо участь у грантових програмах тощо.

Пишаємося досягненнями своїх випускників, більшість із яких успішно здають ЗНО і стають студентами престижних вишів», — зазначають у колективі.

Серед основних труднощів — маленька будівля. Заклад належить області. На сесії депутати спрямували на ремонт нежитлових приміщень школи-інтернату 4,7 мільйона гривень із державної субвенції. Однак, за словами директорки Ганни Тихомирової, для подальшого розвитку закладу цього замало. Перспективним напрямом вона називає повернення шкільного приміщення.

Ще одна проблема — відсутність можливостей придбати дороге обладнання. Дуже потрібен апаратний комплекс «Амбліокор» для профілактики амбліопичного процесу у людей з порушенням зору і апарат «Сіноптофор» для лікування косоокості. Вони коштують майже 200 тисяч гривень, яких у інтернату немає.