Потужні зливи перетворили тут невеликі потічки на потоки води, які зносили все на своєму шляху — будинки, мости, автомобілі та забрали життя понад 200 людей.

Вартість втраченого і кошти, потрібні на відбудову, становлять набагато вищу суму, ніж за попередніми оцінками експертів. Раніше аналітики називали суми страхувальних збитків — від 5,3 до 6,5 млрд доларів. Нині, за повідомленням агенції Associated Press, страхові компанії дійшли висновку, що вона сягнула 8,2 млрд доларів.

Також глава Німецького союзу страхувальників Йорг Асмуссен заявив у ЗМІ, що з передбачуваних 8,2 млрд доларів страхових збитків 7,6 млрд припадає на житло, бізнес та побутове обладнання, а решта коштів — на відновлення транспорту. Водночас представники цієї організації зазначають, що реальні збитки від повені набагато більші. Адже у своїх оцінках аналітики враховували лише застраховану власність, але чимало споруд не були застраховані від стихійних лих. За даними експертів, майже всі житлові будинки у ФРН застраховані від ураганів і граду, і тільки 46% — від можливих наслідків, котрі спричиняють зливи чи повені.

Уряд Німеччини запевнив, що профінансує відновлення постраждалих регіонів. Федеральна та регіональна влада пообіцяла спрямувати майже 35 млрд доларів на реконструкцію доріг, мостів і житлових будинків, а також 450 млн доларів — на допомогу жертвам стихійного лиха.

Берлін.