Президент України Володимир Зеленський разом з Президентом Республіки Молдова Маєю Санду, Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою та Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом у Кишиневі взяв участь в урочистостях з нагоди 30-річчя незалежності Молдови. Глави держав переглянули військовий парад, який відбувся на площі Великих Національних Зборів. Після цього президенти пройшлися центральною вулицею Кишинева. У вітанні, адресованому Маї Санду з нагоди 30-річчя незалежності Республіки Молдова, Володимир Зеленський побажав молдовському народу миру, злагоди та процвітання.

«Незалежність обох наших країн — це результат зусиль багатьох поколінь, вистраждана цінність, яку Україна та Молдова відстоюють і сьогодні. Вдячний Молдові за незмінну підтримку територіальної цілісності України та хочу запевнити, що Україна завжди підтримуватиме територіальну цілісність Республіки Молдова у міжнародно визнаних кордонах», — йдеться у вітанні Володимира Зеленського, повідомляє Офіс Президента.

Також у межах візиту відбулися двосторонні переговори з Президентом Молдови та багатостороння зустріч глав іноземних делегацій.

Святкові заходи з нагоди Дня незалежності Молдови в Кишиневі почалися без президентів України і Румунії, оскільки їхні літаки не змогли вчасно приземлитися в аеропорту Кишинева через сильний туман. Тож на початку параду поруч з Майєю Санду був присутній лише Президент Польщі Анджей Дуда, який прилетів у Молдову напередодні. Однак за деякий час Володимир Зеленський та Клаус Йоханніс приєдналися до урочистостей, повідомило агентство NewsMaker.

Фото з сайту www. president.gov.ua