У четвер він оголосив, що з початку вересня всі співробітники переходять на чотириденний режим роботи зі збереженням рівня зарплати. При цьому кожному він надав право вибору - приходити на роботу до офісу чи працювати дистанційно.

Хорватські ЗМІ повідомляють, що Ян де Йонг скромно зазначив: він не є першопрохідником у цій справі, бо чимало західних компаній уже давно провели такий експеримент. За його словами, перш ніж піти на цей крок, він довго вивчав досвід інших, цікавився думкою економістів, психологів. Вони переконали його, що чотириденний робочий тиждень стимулює співробітників працювати з більшою віддачею, бо рятує їх від стресу, дає можливість проводити більше вільного часу в родині, відкриває можливості для вирішення всіх побутових питань, не відпрошуючись із роботи.

Власник фірми Webpower Adria заявив, що розглядає перехід на новий режим як підвищення зарплати всім працівникам на 20 відсотків. Але не грішми, а додатковим вільним часом. Ян де Йонг висловив сподівання на успіх свого експерименту і на те, що його ініціативою зацікавляться керівники інших приватних компаній. Він висловив готовність ділитися з усіма досвідом і фінансовими розрахунками.