За приблизними даними внаслідок терактів загинуло щонайменше 100 людей, в тому числі 13 американських військових.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я Афганістану, повідомляє CNN, більш як 150 осіб зазнали поранень. Серед загиблих та поранених цивільних афганців є жінки та діти. «Ісламська держава» заявила, що метою нападу були ті, хто працював з американською армією.

Головною умовою мирної угоди з «Талібаном» про виведення американських військ з Афганістану, підписаної торік попереднім президентом США Дональдом Трампом, була обіцянка з боку руху, що країна не стане плацдармом для терористичних організацій таких як «Ісламська держава» та «Аль-Каїда». Також «Талібан» зобов’язався не атакувати США та їхніх союзників.

Нині представники «Талібану» відмежовуються від теракту і заявляють, що серед жертв щонайменше 28 членів їхнього руху, повідомляє BBC. Глава Центрального командування збройних сил США генерал Кеннет Маккензі, відповідаючи на запитання: «Як терористи змогли так близько підійти до американських військових?» відповів, що людей біля аеропорту перевіряли таліби, і, мабуть, ця перевірка «дала збій».

У четвер президент Сполучених Штатів Джо Байден під час звернення до нації пообіцяв, що винних в терористичних нападах буде знайдено і покарано. «Тим, хто вчинив цей напад, а також всім, хто бажає Америці шкоди: знайте, ми не пробачимо. Ми не забудемо. Ми вистежимо вас і примусимо заплатити», — сказав Джо Байден. Для цього за необхідності буде виділено додаткові сили. «Я також наказав своїм командирам розробити оперативні плани із завдання ударів по активах, керівництву та об’єктах організації ІДІЛ-К. Ми відповімо з силою і точністю у свій час, в обраному нами місці і в обраний нами момент», —  пообіцяв президент Сполучених Штатів.

Попри побоювання, що подібні теракти можуть повторитися, Сполучені Штати продовжать евакуацію. Про такий саме намір заявила Велика Британія.

У четвер очільник МЗС України Дмитро Кулеба пообіцяв, що евакуація українських громадян триватиме доти, поки не буде вивезено всіх наших співвітчизників, які заявили про таке бажання.