«Перенесення дати пов’язано з проханням американської сторони, тому що 31 серпня спливає термін, який «Талібан» дав на евакуацію людей з Афганістану. Американська сторона хоче приділити якомога більше уваги питанням евакуації громадян», — розповів Сергій Никифоров. «Ми з розумінням ставимося до прохання наших партнерів і чекаємо на зустріч з президентом США», — сказав прес-секретар Президента і запевнив, що зміна дати не впливає на формат — зустріч у розширеному складі делегацій та президентів тет-а-тет, повідомляє Укрінформ.

Тим часом у Білому домі виступили з коментарем, в якому зазначили, що «цей візит підтвердить непохитну підтримку США українського суверенітету та територіальної цілісності перед обличчям тривалої російської агресії на Донбасі та Криму, нашу тісну співпрацю в енергетичній безпеці, і нашу підтримку зусиль президента Зеленського в боротьбі з корупцією, а також впровадження реформ, заснованих на спільних демократичних цінностях».

Як поінформував Сергій Никифоров, до України Володимир Зеленський повернеться 5 вересня. Посол України в США Оксана Маркарова повідомила у Фейсбук, що візит буде насиченим. «У Вашингтоні Президент перебуватиме два дні — 31 серпня і 1 вересня, потім поїздка до Каліфорнії. З уже запланованого в Вашингтоні — зустріч Президентів України та США у Білому Домі, основні складові цієї зустрічі уже розплановані та узгоджені обома сторонами, зустрічі з очільниками ключових для українсько-американських відносин міністерств, а також дві важливі публічні презентації від Президента та Першої леді для представників медіа, громадськості та інформаційно-аналітичних центрів. Крім того, заплановано відкриття Українського Дому, а також відвідання знакових для відносин України та США місць Вашингтона».