Вони зазначають, що з незрозумілих для всіх причин він перш за все змінив тих міністрів і їхніх заступників, які на думку суспільства, успішно справлялися зі своїми обов'язками під час пандемії. Принаймні сам Міцотакіс і нахвалював їх.

Грецька газета Kathimerini найнесподіванішою кадровою перестановкою в уряді вважає призначення міністра охорони здоров'я Васіліса Кікіліаса на дуже важливу для країни посаду міністра туризму. Колишнього міністра Харіса Теохаріса було відправлено у відставку. Як припускають грецькі політологи, він поплатився своїм кріслом за те, що "під час пандемії занадто широко відкрив двері до країни для іноземних туристів". Теохаріс стверджував, що збільшення туристичного потоку з-за кордону не впливає на зростання числа нових випадків зараження коронавірусом.

Васіліс Кікіліас, який був ініціатором посилення всіх санітарних заходів у Греції, дотримувався протилежної думки. Не виключають, що тепер він запровадить більш жорсткі обмеження для іноземних туристів. До речі, Міцотакіс підшукав "іншу роботу" і заступнику міністра охорони здоров'я Васілісу Контозаманісу. На його місце призначено Асіміну Гагу, яка має медичну освіту і тривалий час працювала лікарем. А от призначення новим міністром охорони здоров'я людини, яка з медициною пов'язана лише тим, що відвідувала сімейного лікаря й одержувала лікарняні, залишилося загадкою для багатьох. Васіліса Кікіліас змінив Афанасіос Плеврісс, який за професією є... адвокатом. Греки навіть жартують - мовляв, проти колишнього міністра та його команди подано стільки позовів до суду, що тепер ці справи й розгрібатиме юрист.

У ході "ремонту" кабінету міністрів Кіріакос передбачив і створення нового міністерства цивільного захисту, на яке поклали й виконання функцій з управління кризовими ситуаціями та перепідпорядкували пожежну службу. Новим міністром призначено адмірала Євангелоса Апостолакіса, який у роки правління партії СІРІЗА, обіймав посаду міністра оборони Греції.

Грецькі ЗМІ зазначають, що це вже третій "косметичний ремонт" кабінету міністрів, який проводить Кіріакос Міцотакіс. Перед цим нові діючі особи з'явилися в уряді в січні цього року. А 13 серпня після сильних пожеж Міцотакіс провів "внутрішні перестановки".