Чинний президент Болгарії Румен Радев має визначити дату їх проведення та видати відповідний указ. Одні політичні партії пропонують об’єднати президентські і парламентські вибори, другі — провести на тиждень раніше. Тепер вирішальне слово за президентом.

У конституції не зазначено конкретний строк, до якого президент має розпустити Національні збори та призначити дострокові парламентські вибори. Раніше глава держави заявив, що розпустить Національні збори 46-го скликання після того, як депутати актуалізують бюджет на цей рік і ухвалять кілька важливих для країни законів. Очікується, що це відбудеться до кінця наступного тижня. А дострокові парламентські вибори буде призначено на 14 або 21 листопада.

Вибори президента Болгарії пройдуть 14 листопада. Саме цю дату визначили на нараді керівники парламентських партійних груп. Визначено й дату другого туру виборів, у разі потреби, якщо жоден з кандидатів на вищу державну посаду у першому турі не набере 50 відсотків голосів. Вони пройдуть 21 листопада.

Фото: www.panorama.am