Мистецтво єднає. І це ще раз підтверджує відкриття виставки відомого закарпатського митця, народного художника України Тараса Данилича, яка експонується в приміщенні Генерального консульства Словацької Республіки в місті Ужгороді.

Вернісаж на запрошення Генконсула Павола Паніса (на фото ліворуч) відвідали очільник Закарпаття Анатолій Полосков (на фото праворуч) зі своїми заступниками Ігорем Шинкарюком, Іштваном Петрушкою та начальником управління єврорегіональної співпраці ОДА Олександром Білаком, а також голова осередку художників Закарпаття, народний художник України Борис Кузьма та інші митці.

«Виставка, на яку нас запросив Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Павол Паніс, приурочена до Дня конституції нашої дружньої сусідньої держави. Ми щиро вітаємо сусідів та разом з ними святкуємо цей знаковий день для словацької незалежності. Насправді культура наших країн дуже схожа, це помітно на картинах Тараса Данилича. Він представив роботи дійсно високого рівня, тому закономірно, що його праці знайшли підтримку та високе визнання серед представників інших країн», — наголосив Анатолій Полосков.

У картинах автор показує самобутність, різноманітні народні традиції етнічних груп Закарпаття.

Підтримати митця та ознайомитися з його роботами також прийшли голова Уряду у справах словаків, що проживають за кордоном, Мілан Піліп, Генконсул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі, голова Закарпатської облради Олексій Петров, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та інші поважні гості.

Ужгород.

Фото прес-служби ОДА.