Про гуманітарні потреби Донецької області й, зокрема, необхідність забезпечення безперебійного якісного постачання води, йшлося під час діалогу в онлайн-режимі голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка (на знімку у центрі) з послом Швейцарії в Україні Клодом Вільдом.

Очільник області зазначив, що компанія «Вода Донбасу» наразі перебуває у складному становищі. Розбалансована, зношена та частково зруйнована війною система водопостачання дедалі частіше дає збій, і найбільше це стосується міст, селищ та сіл, розташованих поблизу лінії зіткнення. Зважаючи на те, що «Вода Донбасу» є цілісним, єдиним комплексом, що забезпечує водою жителів Донеччини по обидва боки лінії розмежування, швейцарська сторона вже передала 53 вантажівки сульфату алюмінію до структурного підрозділу цієї компанії у Донецьку. Ще 54 вантажівки з реагентами — гіпохлоритом кальцію та сульфатом алюмінію на тимчасово окуповану територію буде доправлено найближчими днями.

«Приємно відзначити, що наступного тижня Швейцарія вкотре передаватиме гуманітарну допомогу — 300 тисяч тестів на антиген для тестування населення на КПВВ та у лікарнях, а також 20 вантажівок з сульфат алюмінієм (СА) та катіонновим флокулянтом (КФ) для очищення питної води», — зазначив Павло Кириленко.

Фото прес-служби Донецької ОДА.