Основними його складовими є підвищення цінності культурно-історичної спадщини як інтегрованого туристичного продукту в транскордонних регіонах Румунії та нашої країни. Приціл — на вдосконалення навичок та обізнаності туроператорів, популяризація напрацювань через розробку рекламних матеріалів, спільного веб-сайту та мобільного додатка.

Проект реалізує ГО «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)» спільно із Центром розвитку малого та середнього бізнесу Марамуреського повіту Румунії та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу (ІФНТУНГ) у рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина — Словаччина — Румунія — Україна 2014—2020.

На базі ІФНТУНГу відбулася конференція, під час якої голова «Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини» Віктор Рудницький ознайомив присутніх із проектом, а віце-президент Ради повіту Марамуреш Дору Александру Лазар висловив повну підтримку його реалізації. Адже це сприятиме збільшенню кількості відвідувачів об’єктів історико-культурної спадщини. «Відтак ми зможемо прискорити розвиток сфери послуг у туристичній індустрії в обох регіонах», — зазначив Дору Александру Лазар.

Колегу підтримали виконавчий директор Центру розвитку малого та середнього бізнесу Марамуреського повіту Раду Біг, начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко. «Цей туристичний маршрут має велику перспективу отримати сертифікацію за стандартами ЄС та ввійти до загальноєвропейської мережі», — акцентував Передерко.

За інформацією прес-служби ІФНТУНГу.

Івано-Франківська область.