Сюди з усіх усюд з’їжджаються «всі родичі гарбузові» — сотні сортів, вирощених цього літа. За повідомленнями німецьких ЗМІ, цей осінній фестиваль триватиме до початку грудня.

Експонати розміщуються на території парку, який оточує Людвигсбурзьку резиденцію, яка є архітектурною пам’яткою епохи бароко. Цього разу, як і зазвичай, в експозиції різні сорти гарбузів представлені у вигляді оригінальних фігур, композицій, різноманітних декорацій. Тема нинішнього фестивалю — підводний світ. Тому відвідувачів усюди зустрічають найдивовижніші морські істоти, сконструйовані з гарбузів.

Приміром, лякає своєю пащекою з велетенськими зубами акула, складена з білих і темного забарвлення гарбузів, а неподалік «посміхаються» милі дельфіни. Тут зустрінете ще багато знайомих — реальних і казкових — мешканців морських глибин, персонажів улюблених мультфільмів і барвисті композиції на теми підводного царства.

Організаторам удалось здивувати численних відвідувачів: для створення унікальних гарбузових конструкцій використано майже 450 тис. плодів понад 600 різних сортів!

Крім знайомства з унікальними експонатами, відвідувачі можуть взяти участь у багатьох цікавих заходах. Зокрема, у зважуванні гарбузів, приготуванні та дегустації супу з них у величезному казані місткістю 555 літрів та інших.

Але господарі виставки пригощають не лише супом, а й різноманітними смаколиками з гарбуза — запашними, ще гарячими, чіпсами та швабськими варениками з гарбузовою начинкою. А охочі можуть придбати тут гарбузи для декору чи приготування смачних і корисних страв.

За традицією, в останній день виставки найбільшого і найважчого гарбуза-переможця урочисто розбивають на спеціальній церемонії. Тож відвідувачі можуть узяти з нього кілька зернят чи шматочок «тіла». Як, безперечно, і купити будь-який гарбузовий плід з експозиції.

До пандемії коронавірусу цю виставку відвідувало 200 тисяч гостей і мешканців Німеччини.

Берлін.

Фото з сайту www.iamexpat.de