На урочистості до пластунів завітали міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, священнослужителі, громадські діячі, депутати облради, батьки.

Голова Ужгородського осередку скаутської організації «Пласт» Іштван Удут, подякував благодійникам за підтримку, зазначив, що пластуни завжди відкриті до співпраці. У програмі свята експонувалася виставка робіт, які пластуни й пластунки малювали під час табору. Також тут презентували фільм, проводили різноманітні ігри, пригощали смачними стравами, приготовленими на вогні.

Подяку за допомогу пластовій діяльності, підтримку пластового руху на Закарпатті та з нагоди 100-літнього ювілею Пласту в області вручили, зокрема, й очільнику Ужгорода. Богдан Андріїв подякував пластунам за те, що підтримують та продовжують традиції, невпинно працюють з дітьми та молоддю, виховують патріотичних та свідомих громадян на засадах християнської моралі та поваги до сімейних цінностей. А також висловив вдячність, що вони кожного року привозять до України, у тому числі до Ужгорода, благодатний Вифлеємський вогонь...

До речі, Пласт в Україні об’єднує майже 10 тисяч членів різного віку і таким чином є найбільшою скаутською організацією. Протягом року проводить понад 100 виховних таборів різної спеціалізації: спортивні, морські, з повітроплавання, мистецькі, лижні, альпіністські, археологічні, кінні, екологічні тощо. На місцевому рівні осередки Пласту постійно реалізують безліч акцій соціально-культурного та виховного спрямування. Окрім України, Пласт офіційно існує у восьми країнах: Австралії, Аргентині, Великій Британії, Канаді, Німеччині, Польщі, Словаччині та США.

Фото прес-служби міськради.