Президент України Володимир Зеленський перебуває у Нью-Йорку, де бере участь у загальних дебатах 76-ї сесії Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй. На сьогодні заплановано виступ глави Української держави перед високим зібранням.

«Голос України» вже повідомляв, що Генасамблея ООН внесла до порядку денного своєї чергової сесії питання про тимчасово окуповані території України. Володимир Зеленський запевнив, що використає цю можливість для пошуку шляхів для деокупації Криму та окремих районів
Донбасу.

«Ми повинні не тільки говорити, а й вимагати відповідних дій. Ми шукаємо рішення Донбасу і Криму на всіх майданчиках. Так, організація ООН — це один із головних майданчиків. І ми не повинні пропускати таку можливість», — прокоментував необхідність участі в дебатах Генасамблеї Володимир Зеленський телеканалу «Дом».
Він додав, що Україна повинна максимально ефективно використовувати цей візит для двосторонніх зустрічей з різними країнами. За словами Зеленського, через геополітичну ситуацію «трусить весь світ». «Тільки через діалог, через прагнення до стабільності можна вирішити ці проблеми», — сказав він.

Прес-секретар президента України Сергій Никифоров повідомив, що В. Зеленський проведе в США низку двосторонніх зустрічей, зокрема з представниками міжнародних організацій, серед яких генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, глави Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та НАТО Єнс Столтенберг. Очікуються і двосторонні перемовини з лідерами країн, зокрема, Туреччини, Польщі, Молдови та Грузії. Також заплановано зустрічі Президента України з представниками бізнесу та інвесторами й українською громадою в США.

На знімку: перебуваючи в Нью-Йорку, Володимир Зеленський вшанував пам’ять загиблих у терактах 9 вересня 2001 року, зокрема й українців. Президент поклав квіти до їхніх імен на меморіалі на місці веж Світового торговельного центру.

Фото зі сторінки в Фейсбуці Сергія Никифорова.