Рятувальники Закарпаття організували чергування автотягачів на гірських перевалах. Так, на Абранському, Латірському (Воловецький район) та Яблунецькому (Рахівський район) перевалах перебувають автомобілі високої прохідності та шляхопрокладач.
Начальник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України у Закарпатській області Мирослав Щербей звернувся до власників автотранспортних засобів, щоб ті під час ускладнених погодних умов: сильного та мокрого снігу, хуртовин, снігових заметів, ожеледиці — утрималися від поїздок та не вирушали в дорогу автобусами. А якщо подорожей перевалами все ж не уникнути, обов’язково колеса автомобілів обладнувати ланцюгами проти ковзання, а шини мають відповідати сезону. Також водіям слід мати в автомобілях лопату для снігу, трос, термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального для того, щоб зігрітися в разі потрапляння в сніговий замет. Адже зимові Карпати жартів не знають.
Через складні погодні умови рятувальні підрозділи здійснюють постійний моніторинг ситуації на автошляхах області. Приміром, рятувальники Мукачівського району допомагали 43-річному громадянинові, який на слизькій дорозі на вулиці Сорочій в Мукачевому з’їхав у кювет. За допомогою автотягачів, що чергують на перевалах Воловецького району, відбуксирували три вантажні автомобілі, бо водії-далекобійники вирішили пообідати в придорожньому кафе. Зупинилися на узбіччі. А коли спробували поїхати далі, то не змогли рушити з місця — колеса «прилипли» до дороги...
У Рахівському районі випала велика кількість мокрого снігу (понад 30 сантиметрів заввишки). Це й стало причиною сходження снігової лавини поблизу села Ділове на автошляху Мукачеве—Рогатин—Львів. Об’єм снігової маси сягав 60 кубометрів, її протяжність — близько 30 метрів. Рух автотранспорту було частково обмежено, оскільки проїзд здійснювався однією смугою та узбіччям. Аварійні роботи проводять працівники Рахівської ШЕД.
А ситуація перебуває на постійному контролі управління ДСНС.
Закарпатська область.