«Етносвітлиця», яка об’єднує найталановитіших майстрів-аматорів області, завжди відчиняє свої двері для яскравих творчих особистостей. Днями вони відкрилися і для художниці творчого об’єднання «Прибужжя» Катерини Баранюк, учасниці V виставкового циклу «Нові імена Миколаївщини 2021—2022». Цей мистецький проект спрямований на збереження національних традицій, відродження культурної спадщини й народних промислів краю.

Катерина Баранюк народилася в Первомайську Миколаївської області. Змалку захоплювалась хореографією, малюнком, спортом, плетінням та музикою. Після школи вступила до Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки, згодом продовжила навчання у Харківській академії дизайну і мистецтв — спеціальність «дизайнер-викладач».

З 2005-го працює у Первомайській художній школі, де нині обіймає посаду заступника директора. Це період становлення Катерини Баранюк як художника і наставника. За 16 років творчості у доробку Катерини — понад 500 картин. У 2020-му художниця вступила до обласного народного творчого об’єднання «Прибужжя» Миколаївського обласного центру народної творчості. Разом з іншими майстрами бере активну участь в обласних виставкових проектах, оглядах, культурно-мистецьких акціях і семінарах.

Завдяки внутрішньому потенціалу, натхненній роботі та бажанню творчо розвиватися талановита художниця здійснила омріяні плани — у 2021 році відкрила авторську студію «Kat_rina. art» для навчання дітей творчості.

Під час урочистого відкриття виставки директор обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, заслужена артистка України Наталія Баштова привітала Катерину Баранюк з відкриттям персональної виставки, побажала майстрині натхнення, нових цікавих ідей.

Для своєї першої персональної виставки художниця представила понад 50 робіт. Це живописні полотна з краєвидами, графічні картини з натюрмортами, витинанкові панно, батик, а також вишукані авторські дизайнерські іграшки та інтер’єрні ляльки. Відвідувачі змогли взяти участь у конкурсах на створення кращої графічної картини та отримати одну з них у подарунок.

Святкового настрою заходу додав музичний супровід від народного вокального ансамблю «Хорошее настроение» під керівництвом Наталі Лисогор.
Виставка робіт Катерини Баранюк триватиме до 4 жовтня.