Загалом 33 підприємці стали переможцями конкурсу у 2021-му, організованого у рамках Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва до 2027 року. Сертифікати на фінансування першої справи їм вручили в урочистій обстановці голова облради В’ячеслав Соколовий та керівник ОДА Сергій Борзов.

На конкурс надійшло 117 онлайн-заявок, 62 з яких повністю відповідали умовам і були розглянуті конкурсною комісією. Аналізуючи бізнес-плани, брали до уваги обсяг прибутків і рентабельність, створення нових робочих місць, рівень заробітної плати, обсяг надходження податків до бюджету, термін окупності проекту. Додатковий бонус мали можливість отримати ті, хто започатковує власну справу у сільській місцевості. Кожен із переможців одержав сертифікат на суму від 50 до 100 тисяч гривень.

— Обласна влада не на словах, а на ділі підставляє плече тим, хто хоче розпочати власну справу і працювати, — зазначив голова облради В’ячеслав Соколовий. — Наше завдання — створити сприятливе середовище для розвитку бізнесу, підтримати перспективні ідеї та допомогти в їх реалізації, особливо коли йдеться про тих, хто вперше долучається до підприємництва. Пошук нових механізмів фінансової підтримки малого бізнесу, як і сприяння його розвитку загалом — такий принцип закладено у Стратегії розвитку Вінниччини, схваленій на сесії депутатами облради.