Відповідні зміни до кошторису ініціюють народні депутати від фракції «Слуга народу», заявив голова партії Олександр Корнієнко під час відвідування дитсадка в Рівному, який зводиться в межах програми Президента України «Велике будівництво». Ці кошти підуть на реконструкцію, переоснащення дошкільних закладів і на будівництво нових.

«Більшість садочків перебуває на балансі міст і громад, в яких не завжди є можливість та кошти на їхнє переоснащення, а тим паче будівництво з нуля. Ми обговоримо нашу пропозицію з Бюджетним комітетом та з Міністерством фінансів, ви-значимо масштаби цієї субвенції, але точно хочемо надавати таку допомогу від держави вже в наступному році», — пояснив він.

За словами Олександра Корнієнка, якого цитує прес-служба партії, розмір субвенції може бути співставний із коштами на схожу державну програму «Спроможна школа». Проект Держбюджету-2022 передбачає на неї 1,3 мільярда гривень, за які будуть проводитися ремонт та реконструкція шкіл, а також формування нового освітнього простору для учнів.

Будівництво дитячого садка на вулиці Коновальця, 16, у Рівному має бути завершено у 2022 році. Він розрахований на 210 дітей. Загальна кошторисна вартість проекту — 148,6 мільйона гривень.

У межах програми «Велике будівництво» у 2021 році заплановано будівництво та реконструкцію 54 дитсадків. У 2020-му будівельні роботи закінчено у 100 дитячих садочках по всій країні. Створено нові місця в дитсадках для майже шести тисяч дітей. Для 15 тисяч — покращено умови для навчання та розвитку.

Фото: sluga-narodu.com