Прем’єрна вистава Дмитра Богомазова (п’єса Олександра Чепалова за мотивами роману «Вчитель Гнус, або Кінець одного тирана» Генріха Манна) вже вдруге з’являється на київській сцені. Попередня постановка у Театрі драми і комедії на лівому березі отримала кілька «Київських пекторалей», а тепер і нове життя.

За глухою чорною завісою чуємо репетиції оркестру. Випадково зазирнувши туди, поважний професор Гнус (народний артист України Богдан Бенюк/ Олександр Ярема) несподівано потрапляє до портового кабаре. Жовтий, червоний, синій — сцена вибухає різними кольорами та спалахами (художник-постановник — Петро Богомазов). Викладача латини та поборника моралі вражає атмосфера веселощів, розбещеності і розваг. Юні танцівниці, артисти, клоуни та клоунеси витріщаються на прибульця, шокованого ще більше за них. І тут доля знайомить Гнуса з Розою Фреліх, головною зіркою кабаре, співачкою Лолою (Оксана Жданова/Дар’я Легейда). Невисока руда дівчина у червоній сукні підкорює професора-пуританина своїм незвичайним голосом — щоб зрештою погубити і його, і себе.

Протягом усієї вистави героїв супроводжувала жива музика. Артисти оркестру перетворюють театральну сцену на провокативне кабаре. І поки за кулісами киплять пристрасті і боротьба за кохання, харизматичний конферансьє (Олександр Бегма/Михайло Кукуюк) уже оголошує новий номер!

На знімку: Лола — Оксана Жданова, Гнус — Олександр Ярема.

Фото надано театром.