За інформацією міськради, тут буде дитяча зона, територія для відпочинку, скейтерів, спеціальні навіси, що захищають від сонця, лавочки, фонтани та масштабне озеленення. Частину дерев уже висадили.

«Плануємо закінчити реконструкцію площі до кінця року», — зазначив заступник міського голови Михайло Лисенко.

Як уточнив головний архітектор міста Дмитро Волик, площа Успенська стане поліфункційною рекреаційною територією, яка з одного боку буде як пішохідний транзит, з другого — сквером. Пішохідний каркас у подальшому буде пов’язаний з вул. Ливарною, де рекреація продовжиться пішохідним бульваром, який пролягатиме через набережну і до парку ім. Шевченка.

«Такі великі пішохідні «коридори» дають гарний контакт з міським середовищем. У таких місцях можна не лише перепочити, а й насолодитися пейзажами. Одне слово, формуємо контактне міське середовище, щоб Дніпро ставав ще комфортнішим», — каже архітектор.

Під час реконструкції повністю замінили всі комунікації, на площі майже 2,5 тисячі квадратних метрів виконали бетонні роботи, розпочали облицювання гранітом. Готуються формувати центральні клумби, тераси та велодоріжки.

Тривають роботи й в інших міських зонах відпочинку. Так, капітально ремонтують сквер ім. Євгена Клочка.

«Сквер мав ще пострадянський вигляд. Півтора року тому взяли його на баланс і спільно з ініціативними мешканцями почали реалізовувати проект з перевтілення на сучасну зону відпочинку. За побажаннями містян, тут буде  зона з дитячим майданчиком, тренажерами, територія для відпочинку, пішохідні доріжки», — розповів директор департаменту парків і рекреації міськради Олександр Буйволюк. Роботи тут планують закінчити до листопада.