Національна статистична служба Греції закликала громадян скористатися електронним переписним листом, який можна відкрити на її сайті. Після заповнення листа, кожен отримає персональний код, який засвідчує те, що людину включили в статистичні дані.

Із цього відомства також повідомили, що до тих, хто не має гаджетів, додому прийдуть переписувачі. Вони повинні будуть пред’явити документи, які підтверджують їхні повноваження. Усі переписувачі не тільки пройшли курс навчання, добре проінструктовані про те, що можна робити, а що ні, а й повністю вакциновані. Як повідомляють ЗМІ, їх набирали із числа студентів чи тимчасово безробітних.

Оскільки ця не надто обтяжлива робота добре оплачується (1600 євро), то бажаючих було багато. Перевагу віддавали людям зі знанням іноземних мов, бо перепису підлягають не тільки греки, а й громадяни інших країн, які постійно тут проживають. А таких, за попередніми даними, понад вісім відсотків.

Останній перепис населення в Греції проводився в 2001 році. Він зафіксував, що в країні проживають 10 964 020 людей, з яких 93 відсотки — греки. Решта належать до національних меншин. Як свідчать дані того перепису, в тому числі, й 250 900 етнічних українців.