Вона повідомила, що в певних мафіозних колах довго й ретельно готували замах на президента Сербії Александра Вучича. І назвала дату, коли планувалося вбити главу держави: 27 січня цього року. 

Того дня президент мав брати участь у відкритті пам'ятника засновнику середньовічної сербської держави Стефану Немані в Белграді. Але спецслужби за кілька днів до цієї дати затримали 17 осіб, які входили до злочинної групи, котра повинна була виконати вирок, винесений Вучичу наркомафією. На квартирах у затриманих знайшли й дві снайперські гвинтівки, з яких планували стріляти в президента. Досвід усунення конкурентів із цих гвинтівок у них уже був. За даними МВС, затримані мали прямий стосунок до жорстоких убивств і викрадення людей, які заважали їм торгувати наркотиками. І головним серед них став президент країни, котрий оголосив торік нещадну війну мафії. У відповідь її боси розпочали в своїх виданнях безпрецедентну кампанію з «дегуманізації» образу Вучича. Вони намагалися створити враження про його сім'ю і найближчих родичів як про злочинний клан, що займається незаконним бізнесом. 

Ана Брнабич заявила: якби злочинцям удалося фізично усунути президента, то ЗМІ, підвладні мафії, «склали б десятки історій, що виправдовували б замах». Мовляв, подивіться, у яких брудних справах були замішані Вучич і його родина. Вона повідомила, що компетентні служби дотепер ведуть розслідування організації замаху на президента. «Важко собі навіть уявити, наскільки поширена і пов'язана ця злочинна мережа, що готувала компромат на президента і його фізичне усунення». Але всі -- незалежно «від імен і прізвищ, функцій і партійної приналежності» дістануть справедливе покарання, запевнила сербів Ана Брнабич.

Фото із сайту anna-news.info.