За його словами, кандидат у мери Скоп'є Данела Арсовска, яка в першому турі значно випередила чинного градоначальника Петра Шилегова, є громадянкою Болгарії. А отже, не має морального права претендувати на цю посаду.

«Мало того, що Арсовска погодилася стати почесним консулом Угорщини в Північній Македонії і бути мостом між двома країнами. А зараз з'ясувалося, що вона ще й громадянка третьої країни. Це вже - перебір. Нехай і висуває свою кандидатуру в тій країні, громадянкою якої вона є», - заявив Зоран Заєв у середу в передачі «Ранковий брифінг». Він одразу попередив, що немає нічого поганого в тому, що Арсовска є громадянкою Болгарії, але з її боку було не етично, не морально, політично не правильно приховувати це й маніпулювати свідомістю громадян. «Очікую, що кандидат у мери Скоп'є Данела Арсовска зніме свою кандидатуру з голосування, щоб настільки не принижувати людей, які збираються голосувати за неї. Якщо вона хоча б трохи любить Скоп'є і поважає жителів столиці, то зробить це негайно! Якщо вона зараз чинить нечесно, то що тоді буде, коли її оберуть мером?» - звернувся прем'єр не так до Арсовскі, як до жителів столиці. Він закликав їх у неділю, 31 жовтня, не відсиджуватися вдома, а масово голосувати й показати відповідальність за долю свого міста, своєї країни й майбутнє своїх дітей.

ЗМІ Північної Македонії не повідомляють про реакцію Данели Арсовскі та опозиційної партії ВМРО-ДПМНЄ, яка висунула її в кандидати на посаду мера столиці, на цей заклик Зорана Заєва. Політологи вважають, що перед вирішальною битвою двох політичних партій за Скоп'є лідери ВМРО-ДПМНЄ їй просто не дозволять зробити крок назад. Тим більше, що в Арсовскі є не тільки паспорт Болгарії, а й Північної Македонії. І це дає їй формальне право займати будь-яку державну посаду.