Про це під час брифінгу в парламенті повідомив народний депутат Олексій Леонов («Слуга народу»).

«Україна бере участь у можливості проведення міжнародної літньої виставки «Експо-2030» в Одесі. «Експо-2030» — це понад 150 країн-учасниць, 30 млн туристів за півроку та понад 3 млрд грн інвестицій та нові робочі місця в регіоні», — зауважив народний депутат, додавши, що за право провести виставку Україна змагатиметься з Південною Кореєю, Саудівською Аравією, Італією та Росією. «Вибори країни відбудуться у 2023 році шляхом таємного голосування держав-учасниць, за принципом: одна країна — один голос», — повідомив він.

За словами Олексія Леонова, уже 15 листопада у Посольстві України в Парижі він, як представник організаційного комітету від нашої країни, і представники компанії «Д ГРУП ЕКСПО-2030» презентуватимуть концепцію «Одеса-2030». «Упевнений, Україна зможе вразити світ своїми розробками, винаходами та досягненнями. Нині дуже важливо співробітництво влади, бізнесу та суспільства. Нас очікує багато роботи задля того, щоб «Експо-2030» відбулась саме в Одесі», — наголосив парламентарій.

У цьому контексті він також відзначив важливість «Стратегії розвитку Одеси», презентація якої відбулась 29 жовтня під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Наразі, за словами депутата, стратегія включає майже 95% всіх об’єктів, розташованих у Приморському районі. «Це основні артерії нашого міста — вулиці Пушкінська, Рішельєвська, Буніна, Грецька. Створення нової набережної довжиною понад 20 км. Це також повна реконструкція міських лікарень № 9 та № 1», — зазначив О. Леонов, подякувавши команді Володимира Зеленського за те, що прислухались та обрали Приморський район пріоритетним для збереження та відновлення пам’яток архітектури та історичної частини Одеси.