Турецьке інформаційне агентство "Анадолу", повідомляючи про це, зазначило, що перед початком протокольного заходу глава держави поспілкувався з журналістами та відповів на їхні питання.

Зокрема, президент зазначив: владі країни вдалося розв'язати багато проблем в енергетичному секторі. За його словами, незабаром Туреччина розпочне промисловий видобуток природного газу з найбагатшого родовища в Чорному морі. Видобуток власного природного газу сприятиме поповненню державної скарбниці та зростанню добробуту населення країни. Саме це, за його словами, є головним завданням Партії справедливості та розвитку (ПСР), яка 3 жовтня відзначила 19-ту річницю з дня приходу до влади в країні.

"Цей 19-річний шлях ми пройшли за підтримки та довіри нашого народу, це був шлях, присвячений служінню йому", - наголосив Реджеп Ердоган. І зазначив, що за цей час влада країни справлялася не тільки з розв'язанням енергетичних проблем, які докучали людям, котрі живуть у віддалених провінціях, а й швидкими темпами розвивала інфраструктуру. Це і будівництво швидкісного шосе між Стамбулом та Ізміром, і прокладання високошвидкісних залізниць, реалізація таких капіталомістких проектів, як Євразійський тунель, прокладений під Босфором, будівництво третього дорожнього переходу "Явуз Султан Селім" над Босфором у північній частині Стамбула, підвісного мосту "Осман Газі" над Ізмітською затокою у східній частині Мармурового моря. Менш ніж за двадцять років у країні було збудовано 30 нових аеропортів і нині їхня кількість досягла 56. Ердоган зазначив, що громадяни країни можуть пишатися і тим, що вона збудувала в центрі Нью-Йорка буквально навпроти штаб-квартири ООН 35-поверхову будівлю Turkevi заввишки 171 метр і площею майже 20 000 квадратних метрів. За його словами, Turkevi став окрасою столиці світу і до нього переїхали дипломатичні представництва Туреччини.

Ердоган наголосив, що не лише висотка у Нью-Йорку підвищила імідж країни на міжнародній арені. І підрахував, що за час перебування на посаді прем'єра і президента відвідав з візитами понад 50 країн Африки та десятки країн Латинської Америки, доносячи до них "послання Туреччини", яка об'єднує навколо себе весь мусульманський світ.

"Ми популяризували нашу країну у тих регіонах, де раніше про нас нічого не знали", - зазначив Ердоган. І у дуже гарному настрої прийняв вірчі грамоти у нового посла України в Туреччині, запевнивши його у підтримці нашої країни та подальшому розвитку багатостороннього співробітництва. А це дуже хороший знак для успішного виконання нашим дипломатом відповідальної місії в Туреччині.