«Навіть Ангела Меркель під час нашої нещодавньої зустрічі в Глазго поцікавилася, з яких мотивів прем'єр збирається залишати свою посаду. Я все пояснив, а вона запитала: «Ви вважаєте це правильним ходом?» Я відповів: «Звісно, ні!» І вона погодилася зі мною. Повернувшись у Скоп'є, я поінформував Зорана Заєва про цю розмову й думку досвідченого німецького політика», - пояснив телеглядачам президент.

Він додав, що втрата одного, двох, трьох... десяти муніципалітетів - не привід для відставки, бо питання упирається в політику вищого рівня - державного. Партія СДСМ і її лідер Зоран Заєв цілком легітимно отримали мандат на 4-річне керування урядом і повинні допрацювати до кінця. «Тому я йому прямо сказав, що він не має навіть морального права, пропрацювавши лише половину цього терміну, думати й говорити про відставку через втрату впливу в Скоп'є, Куманово, Прилепі... И що він має залишатися на своїх посадах і керувати урядом».

До речі, керівництво Соціал-демократичного союзу Македонії (СДСМ) прислухалося до думки президента й відклало на невизначений час задоволення прохань Зорана Заєва про відставку з посад голови цієї партії і прем'єр-міністра. На засіданні ради СДСМ було ухвалено рішення продовжити боротьбу за збереження більшості в парламенті, що не дозволить країні «повернутися в минуле» і зірвати на останньому етапі процес євроінтеграції Північної Македонії.