Та водночас вони звертають увагу на кар’єрне зростання Андрія Шевченка, арешт українського кіберзлочинця.

Найбільше новин на зарубіжних ресурсах було пов’язано із жахливою коронавірусною статистикою. Звідусіль надходять повідомлення про те, що українці хворіють чи не найбільше в світі й не хочуть вакцинуватися.

Більшість областей країни забарвилися у червоне через страшну епідеміологічну ситуацію.

Інформаційне агентство Reuters пише, що найбільше розповсюдження вірусу спостерігається нині в Східній Європі. За їх даними, Україна з Росією та Грецією очолюють рейтинг із 55 країн, в яких і надалі не можуть впоратися із пандемією.

Deutshe Welle у свою чергу зазначає, що за весь час пандемії від ковіду померло 70 тисяч українців. Видання констатує, що, незважаючи на жорсткі обмеження з боку влади, українці все одно чинять опір щепленню.
Водночас зарубіжні ЗМІ пишуть і про відомого українського спортсмена Андрія Шевченка. Він минулого тижня очолив італійський футбольний клуб «Дженоа» у Генуї. Deutshe Welle зазначає, що це перший такий досвід для українця у клубному футболі. Цитують новообраного тренера, який прагне повернути найстаріший футбольний клуб Італії на перші позиції.

А Euronews наголошував на спортивних досягненнях Андрія Шевченка. І також на тому, що за п’ять років верховенства у збірній України він довів її до чвертьфіналу Євро-2020.

Міжнародну спільноту сколихнула й новина про затримання злочинця, котрий вчинив кібератаку на одну з американських компаній у липні цього року. «Правоохоронні органи вилучили приблизно шість мільйонів доларів під час викупу платежів. Федеральна прокуратура висунула звинувачення підозрюваному з України щодо пошкодження програмного забезпечення під час кібератаки в липні», — повідомляє американський телеканал CNN.

Статтю про це написало і Reuters. Агентство зазначає, що в цій справі фігурував і росіянин. Справа стала частиною глобальної перевірки ключових кіберзлочинців, якими займаються ФБР, Європол і національні поліцейські організації Європи. Як повідомляється, злочинне угрупування причетне і до інших масштабних кіберзлочинів проти міжнародних компаній.

А ось новини The Washington Post про Україну не схожі на матеріали інших міжнародних видань. У своїх дослідженнях вони активно описували ситуацію на сході України. Газета посилається на заяви європейських країн, які фактично засуджують Росію за порушення режиму тиші. А також наголошують на тому, що в Кремлі всіляко заперечують вторгнення в Україну в 2014 році. Пишуть й про те, що західні уряди неодноразово документували те, що російська зброя «перетинала» лінію розмежування.