У цьому переконаний міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Мета Москви полягає в тому, щоб створити проблеми та змусити решту світу вирішувати їх спільно з собою», — заявив він учора під час брифінгу. За словами міністра, нині Росія розпочала новий етап гібридної війни, використовуючи газ, міграційні потоки, залякування та пропаганду. Однак Україна, яка вже більш як сім років є об’єктом атак країни-агресора, знає як протистояти загрозам РФ і може поділитися своїм досвідом.

Про це йтиме мова і в понеділок під час візиту до Брюсселя, зауважив Дмитро Кулеба. Він повідомив, що візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ країни — членів ЄС у рамках підготовки до проведення саміту «Східного партнерства», запланованого на 6 грудня. Також мають відбутися зустрічі з керівництвом НАТО та двосторонні переговори з колегами. Головною темою перемовин буде безпека. «Йтиметься про практичні кроки підтримки України з боку наших партнерів на тлі ситуації вздовж українського кордону, в зоні збройного конфлікту на Донбасі, тимчасово окупованому Криму та в Придністровському регіоні Республіки Молдова», — зазначив міністр.

«Ситуація серйозна. Ми працюємо і всередині країни, і назовні над максимальною мобілізацією наших партнерів і мобілізацією наших можливостей ефективно протидіяти цій гібридній кризі», — додав він.

Дмитро Кулеба нагадав, що Україна вже зміцнила кордон з Білоруссю та працює з партнерами задля мінімізації енергетичних ризиків.