Нагадаємо, що партія СДСМ і президент країни не схвалили його відставку під тем приводом, що він просто зобов'язаний допрацювати до кінця мандата й не піддаватися емоціям. Прем'єрові чітко сказали, що програш СДСМ на місцевих виборах у кількох муніципалітетах не означає, що весь народ не підтримує політику Заєва. Він повинен завершити процес євроінтеграції, проти якого налаштована опозиція.

Перед розглядом вотуму недовіри в партії ВМРО-ДПМНЄ вже передчували перемогу над Заєвим, бо три депутати від проалбанської партії Беса перейшли на її бік, і вона одразу отримала більшість в парламенті - 61 голос із 120. Але все обернулося інакше...

В останній момент один з них - Кастріот Реджепі - «передумав» і заявив, що погоджується з тим, що Зоран Заєв має залишатися на своїй посаді, тому він відкликає свій підпис із документа з вимогою про відставку уряду. Це позбавило опозицію більшості в парламенті. До порядку денного засідання якого все-таки було внесено питання про вотум недовіри уряду. Але в залі виявилося лише 60 депутатів від опозиції, бо решта на чолі з головою парламенту Талатом Джафері відмовилися проходити реєстрацію. Його заступник Фаділ Зенделі від партії ВМРО-ДПМНЄ кілька разів оголошував перерву, сподіваючись, що «відмовник» Кастріот Реджепі все-таки з'явиться в залі, але той виключив усі свої телефони й підтримував контакти із зовнішнім світом тільки через соціальні мережі. Навіть вважали, що його викрали, і почали пошук, поки він сам не прийшов до поліції і не заявив: мовляв, шукати мене не треба. А всі причини відмови від підпису викладено в соціальних мережах.

За цілий день у парламенті так і не змогли розглянути вотум недовіри уряду Зорану Заєва. Опівночі місце голови зайняв Талат Джафері, який оголосив засідання закритим і повідомив, що уряд продовжить свою роботу.

Наступного дня міністр сільського господарства Арьяніт Ходжа, який водночас був генеральним секретарем партії Беса, заявив про те, що йде з уряду. «Те, що вчора відбулося в парламенті, можна побачити лише в голлівудських фільмах... Вважаю, що демократія в країні в небезпеці, й у цьому винна партія Демократичний союз за інтеграцію (ще одна проалбанська партія, яка входить у правлячу коаліцію і працює із Зораном Заєвим. - Ред.)», - заявив міністр. Пішли у відставку й два його заступники. Лідер партії Беса Білял Касамі схвалив їхнє рішення. Він також повідомив, що депутат-перебіжчик Кастріот Реджепі відсторонений від усіх посад у партії, яка має розглянути й питання про його подальше членство в ній.

Таким чином, вотум недовіри уряду Зорана Заєва не пройшов. Він продовжить свою роботу, а на місце відставного міністра буде висунуто іншого кандидата.