Захворюваність останнього дня минулого тижня сягнула максимальної позначки: 277,4 нових випадків зараження на 100 тисяч жителів. Цього дня зафіксовано 45 тисяч 081 хворий, що на 33% більше, ніж тиждень перед цим. Також рівень смертності знову зріс.

Міністерство охорони здоров’я ФРН повідомляє, що для боротьби з ковідом бракує медичного та іншого персоналу. Тому уряд залучає до роботи з пацієнтами німецьких військових: 12 тисяч солдат мобілізовано на війну з коронавірусом. Шість тисяч з них у понеділок уже приступили до виконання цієї місії. Вони несуть службу в перезавантажених клініках та органах охорони здоров’я. Ще шість тисяч «підтягнуться» до них згодом.

Помічники у військовій формі закріплені також за будинками для людей похилого віку. Їхнє завдання — допомагати медикам під час проведення експрес-тестів і вакцинацій.

Про це виданню Spiegel повідомив генерал-лейтенант Мартін Шеллеіс, котрий як інспектор бази збройних сил очолює операцію з надання допомоги Бундесверу медикам з самого початку пандемії.

Також міністр оборони Аннегрет Крамп Карренбауер, за інформацією Німецького агентства преси, видала розпорядження Бундесверу підготуватися до посилення допомоги адміністративним органам, котрі задіяні в протистоянні пандемії.

Досі під час найкритичніших фаз пандемії Бундесвер відряджав на допомогу медикам 10 тисяч військовослужбовців. Вони виконали понад 8 тисяч 500 заявок від федеральних земель та муніципалітетів про адміністративну допомогу. Нині з участю військових уже реалізуються 74 заходи, спрямовані на боротьбу з пандемією.

Берлін.