Про це 18 листопада перед початком зустрічі із міністром оборони України Олексієм Резніковим заявив міністр оборони США Ллойд Остін, інформує «Голос Америки».

Остін повідомив, що з нетерпінням очікує на обговорення питань реалізації рамкової угоди про стратегічні засади оборонного партнерства між двома країнами та поглиблення співпраці в оборонній сфері, щоб «продовжувати просувати наш спільний пріоритет — протидію російській агресії і поглиблювати нашу співпрацю в таких галузях, як безпека на Чорному морі, кібербезпека та обмін інформацією».

Якою може бути відповідь на агресивні дії з боку Росії? За словами Олексія Резнікова, це питання також обговорювали під час зустрічі у Вашингтоні. «Кремль має високі й товсті стіни, і їм важко почути слова занепокоєння та заклики до діалогу. Проте вони добре розуміють дії, особливо ініціативні. Це як своєрідна вакцинація від небезпечного вірусу агресії, який мутує і повертає світ у стан «холодної війни». Чи відбудеться це — значною мірою залежить від єдності та рішучості цивілізованого світу зупинити агресора. Тому я хотів би ще раз подякувати Сполученим Штатам за їхню ефективну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів», — цитує Олексія Резнікова прес-служба Міністерства оборони України.

Під час перемовин сторони зробили акцент на тому, що найкращий спосіб попередити ескалацію — зробити її ціну для агресора неприйнятною. Відповідні заходи будуть предметом розвитку співпраці в майбутньому, інформує прес-служба і зауважує, що програмою візиту міністра оборони також передбачено перемовини в Державному департаменті США та Конгресі.

А тим часом в Україні та в її союзників зростає занепокоєння у зв’язку тим, що Росія переміщує дедалі більше танків до кордону з Україною. Подібне «пожвавлення» вздовж україно-російського кордону навесні змусило

Сполучені Штати до прямих переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним, Нагадаємо, що у червні відбулася зустріч президента США Джо Байдена з очільником Кремля. Тож експерти припускають, що й осіннє «загострення» має на меті знову «організувати» подібну зустріч.

18 листопада речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що контакти Путіна і Байдена очікуються, проте точну дату поки що не визначили. Після чого російські телепропагандисти почали обговорювати можливий формат зустрічі й теми перемовин.

Однак того саме дня речниця Білого дому Джен Псакі повідомила, що наразі в неї немає інформації «про нові плановані контакти між президентами США і Росії Джо Байденом і Володимиром Путіним», хоча не можна відкидати можливості розмови між президентами «в якийсь момент у майбутньому».