Тепер громадян, які не пройшли вакцинацію, не допускатимуть у державні установи, банки, суди, кадастрові офіси, приватні організації, медичні заклади, ресторани та інші підприємства громадського харчування, навіть просто неба, церкви, на дитячі майданчики, в луна-парки, зоопарки й ботанічні сади, перукарні, салони краси, манікюрні й СПА та навіть, як підкреслюють ЗМІ, до будинків розпусти. Тих, хто не зробив щеплення, не пускатимуть також у готелі та інші місця проживання туристів, турагентства, агентства з оренди автотранспорту та в каси попереднього продажу квитків.

Щоб обмежити вплив часу пік на громадський транспорт, магазини починають роботу з 10.00 і закінчують на годину-дві раніше звичного часу. Керівникам фірм рекомендовано організувати роботу в дві зміни, щоб уникати скупчення працівників на одному місці, й віддавати перевагу дистанційній роботі, де це дозволяє її характер.

Зазначається, що поки обмеження діятимуть до 6 грудня, але за необхідності термін може збільшитися. Влада прагне, щоб до різдвяних і новорічних свят країна підійшла з різким спадом захворювань і смертей. За даними Національної організації громадської охорони здоров'я Греції, у період з 12 по 18 листопада в середньому за добу в країні помирали 72 людини, хоча тижнем раніше кількість смертей зупинилася на позначці 55. Середньодобова кількість нових випадків захворювання за цей самий термін збільшилася утричі порівняно з попередньою семиденкою.