Рейсовий автобус, який повертався з Італії, спокійно заїхав на митний пост «Тиса», що на українсько-угорському кордоні. У «червоному коридорі», під час проходження митних формальностей, 55-річний водій задекларував лише вживаний та новий одяг, усно підтвердивши, що не переміщує через кордон інший товар, який підлягає оподаткуванню.

Проте у митників викликала підозру непевна поведінка буковинського перевізника. Інспектори провели детальну перевірку автобуса. У салоні вони виявили серед особистих речей шофера 58 картонних та 4 дерев’яних коробки, в яких були елітне французьке шампанське та італійське вино. Загалом 351 пляшка (263 л). На що сподівався водій, не вказуючи у декларації дорогі алкогольні напої, орієнтовна ціна яких становить майже 35 тисяч євро, залишається здогадуватися. Але те, що згідно з митним законодавством можна завозити на територію України лише дві пляшки вина, водій мав добре знати, перш ніж наважитися на контрабанду алкоголю ціною понад мільйон гривень!

Тож відносно водія складено протокол, констатує речниця митниці Вікторія Сенгетовська. Незадекларовані алкогольні напої вилучено на склад митниці. Загальну їх вартість встановить спеціаліст-експерт. Справу скерують до суду, який і вирішить долю вишуканих трунків, які, найімовірніше, ввозилися з Євросоюзу в Україну з комерційною метою.

Ужгород.