Як інформують ЗМІ, його основу складуть 20 міністрів, кандидатури яких Чуке запропонували всі румунські партії, включаючи й опозиційні.

Новий прем’єр назвав і пріоритети уряду. Це — реалізація державної програми з підвищення якості життя громадян, поступове збільшення зарплат, пенсій і субсидій соціально вразливим родинам, залучення в країну закордонних інвестицій, а також боротьба з поширенням коронавірусу.

У найближчий час парламент має обговорити програму діяльності уряду і його персональний склад, запропонований Ніколає Чуке. ЗМІ нагадують, що, згідно з конституцією, право призначати прем’єр-міністра має президент, а парламент —- затверджувати міністрів. А оскільки в уряді Чуке представлено кандидатури від усіх політичних течій, то особливих проблем під час голосування не повинно бути. Вони можуть виникнути при створенні нових відомчих структур, про які вже заявив прем’єр-міністр. Не всім членам сенату й палати депутатів до вподоби роздування бюрократичного апарату. Але повноваження глави уряду дозволяють йому створювати нові державні відомства, які братимуть участь у більш ефективному управлінні країною.