В ній висловлюється глибоке розчарування тим, що Іран не пристав на численні пропозиції зустрітися 22 листопада для проведення переговорів стосовно репарацій за збиття літака. Заяву підписали міністри закордонних справ України, Канади, Швеції та Сполученого Королівства.

«Якщо Іран продовжить уникати переговорів, у Координаційної групи не залишиться іншого вибору, крім як серйозно розглянути інші дії та заходи щодо вирішення цього питання в рамках міжнародного права», — за-значили міністри у заяві.

Нагадаємо: пасажирський літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран — Київ, розбився в районі аеропорту в Тегерані одразу після зльоту вранці 8 січня 2020 року. На борту перебували 167 пасажирів і дев’ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Іранська влада визнала, що літак помилково збили військові. Днями в Тегерані почалися судові слухання у цій справі, однак посол України, попри запрошення, не бере в них участі через фактичну відмову Ірану прозоро співпрацювати у цій справі.